Forum

*İnTiharıN FelseFİ NedEnleri*

YazarMesaj

35 gün önce yazıldı 35 gün önce yazıldı

Ey Tanrı senden HiçliĞimi satın alıyorum..Cennetine ihtiyacım yok hem..ceplerimde taşıdım ben kendi cehennemimi hep..şimdi al ruhumu we HiçLiğimi..konuşma bitmiştiR..

yukarı

34 gün önce yazıldı 34 gün önce yazıldı

/Kiralıkmış tüm mutluluklar...Aldığım umutsa üzerime uymadı;iki beden küçük geliyor.Şiirlerim küskün;mekanlar gergin;hayatım yanlış;parçalarım dağınık;tedirginim...mucizeye ihtiyacım war.Hayatımın özeti yok,biyografim eksik,akvaryumum yok,balıklarım kafeste.İnsanların ortasında,gündemin dışındayım ve biraz da zehirliyim ! ... /İntiharlar beklemede....!/

yukarı

34 gün önce yazıldı 34 gün önce yazıldı

Tiyatro bitti,beklemeye lüzum görmüyorum.
gibi..

yukarı

33 gün önce yazıldı 33 gün önce yazıldı

KutsaL Tanrı..öLmeme engel olabilirmisin_?_;beynimde bir kurşun beynim kendi kanını içine kusarken..beni hayata döndürebilirmisin._?_.bunu öğrenmenin bir tek yoLu war....hadi..

yukarı

32 gün önce yazıldı 32 gün önce yazıldı

ß1r yaLnîzLîk╬î hâykîrî$îm hêpînîz mi Sâqîrdînîz
Kàrànliklàrà sordum Sêñy
Sâdêcê ß1r ßâkî$ îcîn êR╬êLêdîm întîhâRimi
GêcêLêr Yêtmîyør GûndûzLêrîmîdé Kârâr╬în

yukarı

/ тαbuтLαяα Sığмαyαcαk Kαdαя
İитihαя Vαя..!!
Şεyтαиıи Sipαяişi... /

yukarı

IV – Cesaret
sana yemin ederim
yemin ederim yüzyıllarca
istediğin gibi yaptım: bir iki beden büyük gelen bu dünyadan
yüzdüm derini. iltihaplandım sana nora. artık mezarda hiçbir toprak kayması
hiçbir melek, hiçbir mevsim uyandırmaz seni.
bu ölüm,
tıpkı senin gibi ağır,
tek başına!.....
WE ASiL.....(böyle bitmeliydi şiir) SathaNus..

yukarı

31 gün önce yazıldı 31 gün önce yazıldı

../ Kendine ceLLat olabilmesidir insanın; intihaR..öLümün salt kawramıyla yetinmemektir..kendi öLümünü sanatsal bir RitüeL'le çağırabilmektir..öLmektir..öLmektir..öLdürebilmektir..hepimizin ruhunda bir kaTiL saklı..izin werin öLümünüz sizi kutsasın / PaGaNMonasteriaL../..

yukarı

30 gün önce yazıldı 30 gün önce yazıldı

Nietzsche'nin nedenleridir belki bu felsefi nedenler...

Ne diyordu kendisi " Ölümün son iyiliği bir daha ölümün olmamasıdır"

Belki de son iyiliği kendisine yapmak isteyen Nietzsche, hep intihara meyilli olmuştu. O gururlu ama yenik, onurlu ama onursuzluklarla ezilmiş üstat belki de son iyiliği de başkasından görmemek için isterdi bunu hep.

Felsefesine zaten aşık olduğum o adam belki de Lou, Freud, Ree, Breuer gibilerinden görmek istemiyordu son iyiliğini. Ve ölümünü aslında belli başlı bir iyilik olduğunu kabul etmişti. O sancıların, sanrıların sonrasında daha da güçlendirdiği felsefesi hep intiharın yakınlaştığını göstergesiydi..

Ah Nietzsche, üstadım, tanrım...(!) Kalk hadi şu uykundan, sakalları tara yine o kemik tarağında, öldürdüğümüz tanrı'ya karşı içelim şarabımızı... Anlat bize neydi bu "intiharın felsefi nedenleri"

Anlat hadi, anlat da yaşadığımız intiharın boyutunu bilelim!

yukarı

30 gün önce yazıldı 30 gün önce yazıldı

../ ya EmpedokLes'e ne demeli..Bize insanın kendi günahlarının cezasını werebilme onurunu..Kutsallığı we kutsanmışlığı kendi ruhunda bulabilmeyi we en önemliside kendi Tanrısının Tanrısı olmayı Tanrı olabilmeyi gösterir intiharıyla..tek hatası sandaletinin tekinin yanardağın ağzında takılı kalması...we ne yazıkki bizim tüm bedensel cesedimizi bu zawallı ölümlüler bulucak..yazık../

yukarı

Giriş yap:

Henüz mixxt üyesi değil misin?

Komünite detayları

• Komünite adı:

Karakalem
    Karakalem dergisi okurları ve yazarları

• Kurucu:

altay öktem

• Kuruluş:

01.07.2008

• Üye sayısı: